123ring.nl
taken van bruidsjonker
Trouwen

Taken van de bruidsjonkers? Dit zijn ze:

Op een bruiloft wordt een bruid vergezeld door bruidsmeisjes, de bruidegom heeft vaak een of meerdere bruidsjonkers. In Nederland zijn de bruidsmeisjes en bruidsjonkers vaak kinderen die in relatie staan tot de bruid en bruidegom, maar het kan hierbij ook om volwassenen gaan. Uiteraard is het niet verplicht om bruidsmeisjes of bruidsjonkers op de bruiloft te hebben, maar het kan wel leuk en handig zijn. Wat zijn precies de taken van bruidsjonkers? We vertellen er je graag meer over:

Heb je al besloten of je bruidsmeisjes en bruidsjonkers op de bruiloft aanwezig wil hebben? De taken van bruidsmeisjes en bruidsjonkers zijn in principe hetzelfde.

Het vragen van de bruidsjonkers

Het vragen van bruidsjonkers kan meerdere redenen hebben. Het kan een manier zijn om mensen bij de bruiloft te betrekken, maar extra handjes kunnen ook verlichtend werken voor het bruidspaar. Stem dan ook goed af wat precies de bedoeling is en de bruidsjonker goed weet wat de taken zijn.

Er is geen vast aantal aan bruidsjonkers dat vanzelfsprekend is. Op de ene bruiloft is het er één, op een ander bruiloft zijn het er soms wel tien. Wat wel gebruikelijk is: het aantal bruidsjonkers is gelijk aan het aantal bruidsmeisjes.

De taken van de bruidsjonkers

Bruidsjonkers en bruidsmeisjes worden aan elkaar gekoppeld tijdens de bruiloft. Zo lopen zij samen als stel naar het altaar voor de bruid uit. Ook op een eventuele fotoreportage zal je dit terugzien. Daarnaast kan het een taak zijn om te helpen bij het uitkiezen van het bruidspak en het bewaren en geven van de ringen.

Als bruidspaar kun je natuurlijk zelf bepalen welke taken je aan de bruidsjonkers wil koppelen. Zo zouden ze bijvoorbeeld de getuigen of de ceremoniemeester ergens mee kunnen helpen. Wel is het belangrijk om de taken voorafgaand aan de bruiloft af te stemmen zodat er op de dag zelf geen verwarring ontstaat. Je wilt immers dat alles vlekkeloos verloopt.

De leeftijd van de bruidsjonkers

Naast dat volwassenen bruidsjonker of bruidsmeisje kunnen zijn wordt er in Nederland vaak voor kinderen gekozen. Die helpen uiteraard niet mee met de organisatie maar kunnen wel helpen met het dragen van de sleep en het strooien van bijvoorbeeld rijst of bloemen.

Ook kunnen ze geacht hun leeftijd helpen met het vasthouden van het boeket of het openen van deuren. Hoe dan ook: zorg dat er genoeg vermaak voor de kinderen op de grote dag is!

Related posts

Maak indruk met een unieke trouwkaarten set

Madelon

Gevraagd als getuige, dit staat je te wachten!

Madelon

Tips voor het beste huwelijksaanzoek ooit!

Madelon