123ring.nl
ringen
Algemeen

Ringen voor beginners

De keuze aan ringen is enorm. Van de gratis ringen die kinderen krijgen tot de “Pink star”, de duurste ring ooit met een waarde van $48.6 miljoen US-dollar. Alhoewel een diamant zoals de gezegde:’ a girls best friend’ is, zijn er gelukkig veel ringen die niet te duur zijn en toch heel trendy zijn.

Niet alleen de ringvinger

Dit jaar gebruiken we het liefst de hele hand met alle vingers als een plekje voor een sieraad. De pinkring is een van de grootste trends in 2022. Een elegante ring of zelfs een zegelring kan. In combinatie hiermee zien we het liefst meerdere ringen om de hand te versieren. Voor dit hebben we veel soorten ringen nodig.

Lange ringen zijn trendy ringen die bijna de hele vinger bedekken door middel van een lange ring of meerdere ringen die naast elkaar passen om zo een lange ring te creëren.

Wat ook veel gezien wordt is kleine ringetjes die op het eerste lid van de vinger worden aangebracht. Dit wordt een ‘above the knuckle ring” genoemd. Leuk is als een gewone ring een above the knuckle ring aan elkaar verbonden zijn met een klein kettinkje.

En natuurlijk zijn er ringen die over de nagel gaan, een nailring genoemd. Een nagelring heeft een gedeelte van de ring dat een nagel voorstelt die uitbundig versierd is. Dit gedeelte komt op de nagel te zitten.

Traditioneel

Ook hebben ringen een belangrijke bijdrage in een persoons leven. Hiermee bedoelen we de verloving’s ring, trouwring of belofte ring. Deze ring vertegenwoordigd een belofte die mensen aan elkaar maken.

Meestal wordt er gekozen voor een diamant met zilver, witgoud of goud. Hoewel er trends zijn in deze genre, een simpele ring wordt vaker gekozen omdat deze ringen jaren achter elkaar gedragen worden.

Vaak wordt er gekozen voor een verloving’s ring gekozen die samen met een trouwring een samengestelde ring word.

Teen ring

En natuurlijk ontbreekt de teen ring niet. Dit zijn echter geen echte ringen, ze hebben een opening aan de achterkant zodat je het om de teen kunt vastklemmen. Deze ringen zijn meestal simpel van ontwerp. Dit kan ook weer gecombineerd worden met een enkelbandje door een verbinding van bijvoorbeeld een kettinkje.

Overige bijpassende sieraden trends 2022

Statement

Wat je steeds meer ziet zijn opvallende, wat grotere sieraden. Niet zo maar een accessoire, maar meer een statement, zullen we maar zeggen. Kies voor kleurrijke sieraden die leuk combineren of juist afsteken bij je kleding. Grovere sieraden hoeven niet duurder te zijn. Er zijn altijd nog goedkopere series te krijgen die best mooi zullen blijven, vooral als je ze niet op je huid draagt. Let ook op dat je geen luchtjes sprayt over je sieraden.

Multi

Kan je nog niet helemaal wennen aan groot, opvallend en kleurrijk, ga dan een keer voor een multi-look. Combineer een paar langere kettingen, of laat ze in laagjes vallen. De langste kettingen mogen tot over je navel komen. Er zijn mooie hangers te krijgen voor aan je kettingen. Ook multi-colour metaal is een trend voor sieraden in 2022. Zilver, goud, brons en titanium zijn allemaal goed te combineren. Makkelijker kan het niet.

Choker

Wil je helemaal hip zijn? Draag deze zomer dan een choker. Dat is een strakkere band om je hals. Deze zijn te krijgen in stof, suède en leer. Er zijn zelfs meiden die van een veter al een sieraad kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook mooie chokers in de winkels te vinden, die verschillen nogal in ontwerp. Kijk waar jouw oog op valt. Als jij het mooi vindt, zal iedereen versteld staan en anderen op een idee brengen. Vooral als je kort haar hebt of je haar vaker opsteekt, kan een choker heel bijzonder zijn.

Parels

De traditionele parel is weer terug van weggeweest. Denk niet meer aan parelsnoeren, maar kies sieraden, waarin parels op speelse en moderne manier zijn verwerkt.

Edelstenen

Ook edelstenen verdienen weer een plek in je sieradendoos. Edelstenen en halfedelstenen worden tegenwoordig in mooie metalen gezet of verwerkt in leren armbanden. Edelstenen zijn altijd mooi, hebben een mooie glans en er zit vaak een heel verhaal achter wat voor invloed de stenen op je kunnen hebben.

Upcycling

De trend van upcycling is al een tijdje aan de gang, maar is in 2022 ook in sieraden terug te zien. Er kunnen mooie sieraden van leer worden gemaakt. Die zijn weer helemaal hip. Vooral leren armbanden, gecombineerd met kralen, veertjes, ringen en knopen. Maar ook materialen als rubber (denk aan fietsbanden) en kunststof (recyclede plastic tasjes) worden gebruikt om sieraden van te maken. Meestal valt dit wel in de categorie ‘opvallende sieraden’. Wel heel leuk hoor, een sieraad met een goed verhaal erachter.