123ring.nl
pigmentvlekken verwijderen
Beauty

Feitjes en fabels over pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken zijn donkere vlekken op de huid die door overproductie van melanine kunnen ontstaan. Het komt vaak voor op het gezicht, de handen, de nek en de borst. Veel mensen willen deze vlekken verwijderen maar er bestaan nog veel feitjes en fabels die rondom het verwijderen van pigmentvlekken circuleren. In deze blog ontkracht ik enkele hardnekkige mythes en vertel ik je wat werkt en wat niet werkt om pigmentvlekken te verwijderen.

Fabel 1: Alle pigmentvlekken zijn hetzelfde

Pigmentvlekken worden veroorzaakt door verschillende factoren zoals blootstelling aan UV-straling, hormoon fluctuaties en leeftijd. Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken zoals ouderdomsvlekken, sproeten en melasma. Het is daarom belangrijk om te begrijpen wat voor soort pigmentvlekken u heeft voordat u begint met behandelen.

Feit 1: Sunscreen is je beste vriend

Zoals eerder gezegd kan zonlicht bijdragen aan de ontwikkeling van pigmentvlekken. Om deze reden is het gebruik van een goede zonnebrandcrème van groot belang om vlekken te voorkomen en de donkere vlekken die bestaan te verminderen. Kies een breed spectrum zonnebrandcrème met minimaal een SPF van 30. Breng het regelmatig aan gedurende de dag en het hele jaar door.

Fabel 2: Citroensap helpt pigmentvlekken verminderen

Er wordt soms gezegd dat citroensap kan bijdragen aan het verminderen van pigmentvlekken. Dit is echter een fabel. Citroensap kan de huid juist beschadigen omdat het een hoge zuurgraad heeft. Hierdoor kan het huidirritatie en zonneschade veroorzaken.

Feit 2: Retinoïden kunnen helpen

Retinoïden kunnen een gunstig effect hebben op het verminderen van pigmentvlekken. Dit is vooral het geval bij ouderdomsvlekken. Retinoïden werken door de celvernieuwing van de huid te bevorderen waardoor de huid er egaler uit kan zien.

Fabel 3: Pigmentvlekken verdwijnen permanent

Helaas kunnen pigmentvlekken nooit permanent worden verwijderd. Er zijn methoden om de zichtbaarheid van de vlekken te verminderen, zoals laserbehandelingen of chemische peeling. Echter, als de huid wordt blootgesteld aan factoren die de pigmentproductie stimuleren, zoals zonlicht of hormonale veranderingen, kunnen nieuwe pigmentvlekken ontstaan.

Feit 3: Diverse huismiddeltjes kunnen helpen

Er zijn veel huismiddeltjes die kunnen helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van pigmentvlekken, zoals kurkuma, papaja en aloë vera. Deze middelen hebben natuurlijke blekende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van melanineproductie in de huid. Gebruik deze middelen wel met mate, zoals overschot verbruik kan de huid beschadigen.

Conclusie

Het verwijderen van pigmentvlekken vereist tijd en geduld. Wees bewust van de oorzaken van pigmentvlekken en gebruik effectieve gezicht cosmetica en behandelingen om de vlekken te verminderen. En voorkomen is beter dan genezen, dus vergeet niet om Sunscreen te gebruiken en de huid extra te beschermen. En ik hoop dat deze blogpost u heeft geholpen om fabels van feiten te onderscheiden en bijgedragen heeft aan meer zichtbaarheid van pigmentvlekken en manieren om deze te behandelen.

 

Bron: facelandclinic.com

 

Related posts

Waarom blijft mijn haar uitvallen?

teambbc

Onze tips voor mannenverzorging

teambbc